Μήπως είχε δίκιο η Αλίκη;

tumblr_m40lgsz45c1qzfwwoo1_500

Αναρωτιέστε ποτέ, αν αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι πραγματική ζωή, ή απλά ένα λίγο πιο αληθοφανές όνειρο; Θα μπορούσε απλά όλη η ζωή να είναι μια πολύπλοκη αντίθεση με κάποιο όνειρο, όπου νομίζουμε πως ζούμε, ενώ στην πραγματικότητα ονειρευόμαστε και τα όνειρα είναι όντως η ζωή μας. Απλά ξυπνώντας ξεχνάμε το οτιδήποτε συμβαίνει, παρά μερικά ψήγματα, έτσι ώστε να ξέρουμε ότι υπάρχει κάποια άλλη πραγματικότητα χωρίς όμως να μπορούμε να την προσεγγίσουμε.

Ακούγεται κάπως περίεργο αλλά κάπως έτσι δεν είναι και τα όνειρα-ζωή; Ούτως ή άλλως και η Αλίκη κάπως έτσι δεν ξεκίνησε την περιπέτειά της; Με το όνειρο ενός παράλληλου κόσμου! Παρόλο που κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τα όνειρα δεν παύουν να επηρεάζουν την πραγματικότητα μας.

Τα όνειρα που βλέπουμε με κλειστά μάτια, σκεπασμένοι με την κουβέρτα δίπλα στο τζάκι, και κατ’ επέκταση τα όνειρα που κάνουμε όταν κοιτάμε το πρόσωπό μας στον καθρέπτη. Στον αληθινό, σε αυτόν που βλέπουμε τον πραγματικό εαυτό μας αλλά και αυτό που θα θέλαμε να δούμε στο μέλλον.

Έπειτα τα χρόνια περνούν. Τα όνειρα αλλάζουν. Γίνεται ξαφνικά μια “κατρακύλα” από την απόλυτη υπερβολή στην συμβατική καθημερινότητα. Μερικά πραγματοποιούνται και άλλα μένουν σαν αναμνήσεις, ενός διαφορετικού, πιο παλιού ΕΓΩ. Δεν παύουν όμως να μένουν μέρος του εαυτού, γιατί ακόμα και οι παραμικρές σκέψεις μας αλλάζουν και τροποποιούν το μέλλον μας.

Μα κι αν τα όνειρα που έκανες σε προδώσουν, και σου βγουν σε κακό, θα ήταν όντως καλύτερα να μην υπήρχαν ποτέ; ή μήπως απλά φτάνει που κάποτε υπήρξαν έστω και για λίγο στην φαντασία σου;

ένα κλεμμένο ποδήλατο

Advertisements

Comment my little antithetic readers!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s