Ο προορισμός σου

22

Φόβος είναι η μοναξιά, ο έρωτας, ο συμβιβασμός. Όσα φέρνει η νύχτα ή όσα σε περιμένουν το άλλο πρωί. Προσπαθείς και προσπαθείς να φοβάσαι συνεχώς για κάτι, κι έτσι παραμένεις απασχολημένος από το να ζεις.

Μένεις λίγο μόνος, ανάβοντας ένα τσιγάρο και έτσι μπορείς πια να αφεθείς στον ήχο που κάνει όταν καίγεται το λεπτό χαρτάκι που περικλείει τον καπνό. Να καεί απαλά ο λαιμός σου από ένα ποτήρι ουίσκι και στο ημίφως να χαθείς στις σκέψεις σου χωρίς να σε απασχολεί τίποτα και κανένας.

Μέχρι που αυτή η ησυχία παύει να είναι πια απολαυστική, τόσο που σιχαίνεσαι τον ήχο του χαρτιού, το αλκοόλ σε ενοχλεί και οι σκέψεις σου περιστρέφονται πλέον από ένα και μόνο ένα άτομο. Και έτσι κάνεις το αδύνατο δυνατό για να πάψεις να σαι μόνος, γιατί η λυτρωτική μοναξιά που περηφανευόσουν πως λάτρευες, σε πνίγει. Και με κάποιο μαγικό τρόπο έχεις επιτέλους αυτό που θέλεις κοντά σου.

Ο καιρός περνάει, ξέρεις πως πάνω κάτω είσαι χαρούμενος, όχι όμως ευτυχισμένος. Επιλέγεις όμως να συμβιβαστείς αν και ξέρεις πως αυτό που πραγματικά θέλεις είναι να είσαι ξανά μόνος για λίγο, μήπως κι ερωτευθείς ξανά.

Σκέπτεσαι πως ξέρεις σίγουρα πια ότι η ζωή είναι ένας ατέλειωτος κύκλος που στο κέντρο έχει έναν μοναδικό προορισμό, αυτούς που θα ψάχνουν πάντα να σε βρουν, εκεί που εσύ έχασες τον εαυτό σου…

it’s oh so quiet-björk

Advertisements

Comment my little antithetic readers!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s